Wat zit er in een boxspring?

Bij Bommel & Bach maken we boxsprings die niet alleen aan de buitenkant mooi zijn, maar ook van binnen topkwaliteit bieden. Of je nu kiest voor ons budget of premium model, de afwerking is altijd even netjes. Elk model heeft zijn eigen opbouw. In onze webshop vind je bij elke boxspring een doorsnede. Zo weet je precies wat je krijgt!

Soorten frames

Doorsnede boxspring frame massief hout

1

Hout

Een frame van underlayment of multiplex. Circa 1,8 cm dik. Stevig genoeg bij normaal gebruik.

Doorsnede boxspring frame massief hout met tandverbinding

2

Massief hout met tandverbinding

Een frame van massief hout. 3 cm dik en 12 cm hoog. Op de hoeken zit een tandverbinding. Kortom: oerdegelijk

Doorsnede boxspring stalen frame

3

Staal

Een stalen frame is nagenoeg onverwoestbaar. Onze bedden met een stalen frame hebben de poten terugliggend gemonteerd. Zo zie je de poten minder goed en lijkt het net alsof het bed zweeft.

Inhoud box

Doorsnede boxspring foam

1

Koudschuim

Een koudschuim afdekking op het frame. In deze box zitten geen veren, waardoor de box slank blijft.

Doorsnede boxspring bonell

2

Bonellveren

Een box met bonellvering biedt een comfortabele en stevige ondergrond. De veren zijn onderling met elkaar verbonden, waardoor je één comfortzone hebt.

Doorsnede boxspring pocket

3

Pocketveren

Pocketveren zijn niet aan elkaar verbonden. Daardoor biedt deze betere ondersteuning dan een box met bonellvering. Veel boxsprings van Bommel & Bach hebben staalband stabilisatie. Dit stabiliseert de veren waardoor de box langer meegaat.

Hoes box

Boxspring hoes doorsnede

1

Zonder antislip

Een hoes zonder antislip.

Boxspring hoes doorsnede

2

Met antislip

Een hoes met antislip zorgt ervoor dat het matras minder snel verschuift.

Matras

Pocketveermatras doorsnede boxspring

1

Pocketveermatras

Bommel & Bach verkoopt alleen pocketveermatrassen van hoogwaardige kwaliteit. Om jou een goede ondersteuning te geven zijn de veren niet aan elkaar verbonden. Onze pocketveermatrassen zijn leverbaar in verschillende hardheden, aantal veren per m² en zones. Verschillend per model.

Pocketveermatras doorsnede met staalband boxspring

2

Pocketveermatras met staalbandstabilisatie

Deze pocketveermatras is voorzien van staalbandstabilisatie. Dit stabiliseert de veren waardoor het matras langer meegaat. Verkrijgbaar in verschillende hardheden, aantal veren per m² en zones. Verschillend per model.

Topmatras

Topper koudschuim doorsnede

1

Koudschuim

Koudschuim is een veerkrachtig en ventilerend schuim. De hoge veerkracht zorgt ervoor dat koudschuim zich aanpast aan jouw lichaam. Dat voelt erg prettig bij de grote contouren van je lichaam, zoals bij je heupen en schouders. Deze veerkracht voorkomt bovendien kuilvorming. Doordat koudschuim een open en onregelmatige celstructuur heeft, ventileert zo’n topper ook optimaal. Je ervaart dus een aangenaam fris comfort. Daarnaast heeft het een uitstekende vochtregulatie.

Topper traagschuim doorsnede

2

Traagschuim

Traagschuim dankt de naam aan de langzame reactie van het schuim. Wanneer je op een topper van traagschuim ligt zal de topper zich optimaal naar je lichaam vormen. Daardoor werkt deze topper drukverlagend.

Topper latex doorsnede

3

Latex

Latex is een natuurproduct dat soepel en rekbaar is. Dankzij de hoge elasticiteit vormt een latex topper zich optimaal naar je lichaam. Daarnaast zijn latex toppers anti-allergisch. Latex is namelijk van nature antibacterieel en weert schimmel en huisstofmijt. Latex toppers houden lichaamswarmte langer vast en bieden wat minder goede ventilatie.

Onze collecties

Volwassen

Boxsprings ontdekken

Tiener

Twijfelaars ontdekken

Bed & Breakfast

Boxsprings ontdekken